Активността на златото се засилва в Dubreuilville, Wawa

Следващата статия се появи в Northern Ontario Business като част от поредица за общностите в движение:

Покачващите се цени на златото през последните години промениха съдбата на общностите в близост до североизточния бряг на езерото Superior.

С множество пояси от минерализиран зелен камък в региона, проучвателните компании наливат милиони в земята, за да очертаят нови находища, докато утвърдени играчи разширяват и връщат към живот стари зони за добив.

В район, който някога е бил дом на много исторически златни мини, това възраждане е икономическо благо за общностите на Dubreuilville и Wawa.

Ето преглед на някои от тези действия.

Златен аргонавт осигури отчаяно необходимото финансиране тази седмица за завършване на строителството на открития си проект Magino Mine.

Базираният в Торонто минен разработчик е осигурил финансов пакет, който включва срочен заем от 200 милиона щатски долара и револвиращ кредит от 50 милиона щатски долара, за да върне историческата мина в експлоатация.

Компанията обяви миналия декември, че разходите за завършване на мината са се повишили от 510 милиона долара на 800 милиона долара, приписвайки повишаването на инфлацията и пандемията.

В допълнение, Argonaut е сключил 2% нетно възнаграждение за топилна печка на Франко-Невада в замяна на 52,5 милиона щатски долара и частно пласиране на 10 милиона щатски долара по сделка с обикновени акции.

В изявление председателят и главен изпълнителен директор на Argonaut Gold Лари Радфорд приписва „силните основи на проекта“ на Magino за осигуряването на финансовата сделка. Той каза, че е убеден, че разполагат с пари в брой, за да завършат проекта, за да бъдат готови за първото им изливане на злато през второто тримесечие на 2023 г.

Октомврийският бюлетин на компанията показва темпото на работа на обекта, разположен на няколко километра югоизточно от Dubreuilville.

Инсталира се оборудване в преработвателната фабрика, изгражда се надземна конвейерна система и се работи по изграждането на електроцентрала за втечнен природен газ и в зоната за управление на хвостохранилището.

Предпроизводственият добив е в ход, докато изпълнителите копаят в ямата. Вижте снимки и видео от строителството тук.

Под предложената яма компанията не е спряла усилията си за проучване, тъй като продължава да отчита резултати от висококачествено злато от програма за дълбоки сондажи.

Съобщение за пресата от началото на септември показа последната партида резултати от анализи, показващи “множество зони” на златна минерализация на дължина от 1500 метра. Argonaut каза, че това засилва тяхното убеждение, че Magino има бъдеще като подземна операция.

Източно от Магино, дейност при Аламос златоIsland Gold Mine се готви да изкопае нова шахта, за да поеме третата вълна от разширяване на мината.

През следващите четири години Alamos ще инвестира 756 милиона долара в това развитие, предназначено да удвои нивата на производство на злато до завършването през 2026 г.

Миналия юни Alamos обяви, че мащабира плановете си за разширяване на Island Gold. С многобройни открития на висококачествено злато, Alamos разширява мината и я прави по-ефективна, за да стане един от производителите с най-ниски разходи в индустрията, при обща поддържаща цена от $576 за унция.

Аламос нарича това разширяване “радикална промяна” в производството. Степента на добив ще се удвои от сегашните 1200 тона на ден до 2400, когато проектът за шахтата бъде завършен.

Годишното производство на злато ще се удвои до средно 287 000 унции.

Плановете предвиждат преход от транспортиране на руда и минни отпадъци през рампа до повърхността към взривяване на руда и отпадъци на повърхността през нова шахта. Това ще помогне за увеличаване на производствените нива и в крайна сметка ще намали оперативните им разходи. Капацитетът на преработвателното предприятие също ще бъде увеличен и ще бъде построен нов цех за целулоза.

Работата започна през август за разчистване на мястото на шахтата и започване на предварително потъване, което включва изкопаване за поддържане на шахтата. Аламос каза, че тази есен копаят на дълбочина 42 метра. Ще се излее бетон за основата на надземните сгради, за да се разположи лебедката. Пътят за извозване до шахтата и всички електрически работи на обекта също бяха завършени тази есен.

Предвид силния паричен поток, генериран от производството на злато в Island Gold и другите му златни мини, Аламос каза, че това разширение ще бъде до голяма степен самофинансирано.

Аламос остава доволен от производствените резултати на Island Gold.

През третото тримесечие мината е произвела 31 400 унции и е доставила 93 200 унции през първите девет месеца на тази година, на път да изпълни производствената си цел за цялата година.

И няма отказ от страна на проучването. Alamos похарчи 17,9 милиона долара от своя бюджет за проучване от 22 милиона долара.

Част от него е под земята, където сондажна платформа определя нови блокове, които са на опашката за копаене. На повърхността шест платформи търсят първокласни златни цели, които ще стимулират по-нататъшни фази на разширяване на мината върху нейната собственост от 15 524 хектара.

Още на изток, младши изследовател Manitou Gold добави нова бръчка към златния лагер Dubreuilville-Wawa със „значително“ откритие тази година на никел и кобалт в златния си имот Goudreau.

Goudreau е собственост от 22 500 хектара, за която Manitou твърди, че съдържа никел, кобалт и елементи от платиновата група.

Това накара базираната в Торонто компания да създаде отделна компания, Western Nickel Corp., но Manitou настоява, че ще продължи да бъде млад изследовател, фокусиран върху златото.

Компанията започна програма за сондиране на никел през август и я завърши в средата на септември, като резултатите от сондажите се разпространяваха редовно в нейния канал за новини.

Точно извън Wawa Township, Изследване на червен бор е работна земя, която някога е била дом на няколко златни мини през миналия век.

Младшият миньор от Торонто набра 5,5 милиона долара чрез финансиране през септември, за да търси разширения за златото на своя проект Wawa Gold, разположен на около 500 метра от пистата на местното летище.

Компанията вече е определила две находища в имота, Surlaga и Minto Mine South, с общ ресурс от над 700 000 унции злато.

Red Pine поддържа, че има повече унции, които могат да бъдат получени чрез сондиране по-дълбоко, и прогнозира, че ресурсът им ще нарасне много повече. Компанията пусна постоянен поток от висококачествени резултати за разширяване на златото и разшири минералния отпечатък около двете находища.

В непосредствена близост до Red Pine е друг младши в Торонто, Kingsview Minerals, който добави земя към портфолиото си от имоти в районите Dubreuilville и Wawa.

Минерали Кингсвю обяви на 19 октомври, че е постигнал споразумение с RT Minerals да поеме проекта Norwalk с площ от 460 хектара, разположен между неговия проект Hubcap и находището Surlaga на Red Pine.


Norwalk показа силен потенциал за злато при предишни групи на собственост, въз основа на скорошни сондажи и повърхностни проби. Историческата мина Norwalk някога е произвеждала 60 унции злато от 820 тона натрошени. В имота има и множество други шахти, галерии и шахти.
.
Далеч на запад от Wawa, на около 55 километра, град Торонто Смели начинания планира предстояща проучвателна кампания на своя имот за мед и злато Farwell, източно от границата на националния парк Pukaskwa.

Компанията проведе електромагнитни и магнитни проучвания във въздуха над Фаруел миналия януари, за да състави списък с цели за сондажна програма.

Ръководството на компанията, което наскоро събра $95 960 чрез частно пласиране, вярва, че има множество ценни, критични и акумулаторни метали върху имота от 7770 хектара, включително никел, олово, цинк, сребро, метали от платинената група и хром.

Фаруел е на около три мили от Уесдом Комплекс Ийгъл Ривър.

Мината Eagle River влезе в производство през 1995 г. и е постоянен производител през годините.

Миньорът от среден клас публикува производствените си числа за третото тримесечие в средата на октомври, показвайки повече от 17 600 унции от своята яма Mishi и подземната мина Eagle. От началото на годината двете операции са генерирали повече от 56 000 унции.

Компанията остава агресивна на фронта на проучването след откриването на Falcon Zones на нейния имот от 11 000 хектара през 2018 г., което представлява възможност за удължаване на живота на операцията.


Add Comment