Atomic Heart: Отговори на нашите въпроси – IGN First

След месец отразяване на Atomic Heart като част от IGN First, все още имахме много да знаем за предстоящия шутър. Затова зададохме на директора на играта Робърт Багратуни няколко от многото въпроси, които все още имаме, и научихме много интересни нови подробности.

Има много меле битки. Това по замисъл ли е или ресурсите като амуниции са ограничени?

Mundfish казва, че „всяка игра се нуждае от баланс и Atomic Heart не е изключение. Ние щателно сме изработили всяко оръжие, за да се представя уникално в битка и да бъде необходимо по пътя си. Да, мелето пести боеприпаси, защото има много врагове, и е малко вероятно винаги да имате достатъчно амуниции, за да ги елиминирате всички, затова имаме специална механика, която ни позволява да натрупваме енергия в близък бой, а по-късно може да се използва за стрелба със специални енергийни оръжия.

Много подобрени оръжия за меле също имат специални атаки, които ви дават предимства, каквито оръжията за далечни оръжия никога не биха могли. Ключът е да комбинирате видове оръжия и тактики, защото в някои битки трябва да се изправите срещу няколко вида врагове наведнъж.

Какви са опциите за трудност и какво препоръчвате?

Atomic Heart има три опции за трудност, както Багратуни уточнява: „Както повечето игри, Atomic Heart има история, средни и трудни нива на трудност. За тези, които искат да се съсредоточат върху историята, за тези, които искат да преминат през играта, както е планирано, и за тези, които не се страхуват от нищо на този свят и имат здрави нерви. Нивото на трудност няма да повлияе на историята, така че зависи от играча да се отпусне в битките или да се изпоти.

Има ли други елементарни атаки освен мълния и лед?

В Atomic Heart има много други способности. Сред тях е умението Полимерна бомба, което ви позволява да покривате врагове с полимерно вещество, което е силно реактивно на светлина, скреж и огън. Режисьорът Робърт Багратуни казва: „Ако покриете опонентите си с полимер и след това ги ударите с електрошок, те няма да имат шанс да спечелят. Ако агресията не е вашият подход, вземете полимерен щит и след това замръзнете – предпазете се от атаки с щита, замразете опонента си в точния момент и безопасно го унищожете тихо.

Mundfish потвърди, че в играта няма умения за стрелба, но можете да използвате специални приставки за оръжия, които изобразяват запалителни куршуми. Така че можете да комбинирате тези умения и механика, за да създадете уникални ефекти в играта, като огнени пръстени, електрифицирани или замразени капани и т.н.

Има ли стелт игра?

„Зависи как ще играете и какви оръжия предпочитате“, казва режисьорът. „Играта има механика, която ви позволява тихо да се отървете от органични и механични врагове, без да привличате внимание. Има и алармена система, която ще призовава все повече и повече роботи, но дори и за това има действия, които да ви помогнат да избегнете ненужно внимание – a голяма екосистема от съоръжения, която свързва всички роботи в една комуникационна мрежа с голям брой възли.

Той продължава: „В играта няма пълен стелт режим – не можете да се разминете с него, тъй като някои игри могат да се играят без битка. Можете значително да намалите броя на враговете, можете да бъдете предпазливи, да не вдигате тревога и да използвате тактики както в битка, така и когато изследвате света. Но ние трябва да се борим.”

Какво носи музиката на Мик Гордън на Atomic Heart?

Екипът казва, че работата с Гордън е била радост – „Мик свърши страхотна работа за нас – той създаде настроението по много елегантен начин. Има много от неговата музика в отворения свят – той е буквално изпълнен с Мик и неговите музиката съответства на битката с високо темпо, която виждаме в открития свят, той задава настроението и емоцията и все едно ти казва какво да правиш след това.

Попът в съветски стил се среща със сочни ремикси в стил Doom.


„Но освен творчеството на Мик, можете да намерите много други композиции от миналия век, от 50-80-те години“, продължава Багратуни. „Музиката е много важна за потапяне, особено в нашия случай – когато създавате ретро-футуристичен свят, в който историята е поела по друг път, но където велики музиканти от миналото все още са писали своите песни. Поп в съветски стил среща сочен Doom -стил ремикси – това е много впечатляващо.

Колко шофиране има в Atomic Heart?

Има само един модел кола, който можете да шофирате директно, за да отразите липсата на опции, които съществуваха в истинския СССР. Що се отнася до употребата му, режисьорът пояснява, че „доста е удобно, когато трябва да се измъкнете от много врагове, докато смазвате няколко робота. Или ако не искате да прекарвате много време в разглеждане на регионите пеша. Разбира се, това не е игра за ежедневието в голям град, където използвате кола, за да стигнете от точка А до точка Б, но светът е голям и колата е удобна. Може би в DLC-то ще добавим повече превозни средства като автобуси и трактори – но това е по-скоро за забавление, отколкото това, върху което трябваше да се фокусираме в тази игра.

Светът напълно отворен ли е от самото начало? Какъв е размерът му?

Разработчиците казват, че „светът на Atomic Heart е доста голям, но създаването на напълно отворен свят не винаги работи добре. Ние се стремим към повече кохерентност на разказа тук, но не и да го превърнем в една огромна карта с точки на интерес, където скачаш от проблем на проблем, напълно забравяйки историята.

„Освен това искахме да пресъздадем атмосферата на „затворена и тайна инсталация“, където входовете и изходите са внимателно охранявани. Важно е да се разбере, че лабораториите и другите сгради са не само над земята, но и под земята. Ако си представите този свят и се опитате да го сравните с нещо, той най-много прилича на гъба, разклонена и вървяща във всички посоки.

Багратуни продължава: „Когато играчът излезе от първия подземен комплекс, където току-що започва да се потапя в историята и да разбира силните страни на героя си, го очаква отворен свят. Има много интересни територии в открития свят, както и внимателно скрити локации по избор. Виждаме само един. Има доста такива места, но ще трябва да положите усилия, за да ги намерите.

„Освен това можете да ходите, да плувате, да шофирате във всяка посока, да търсите уединени места, където можете да намерите нещо ценно, и да събирате историите на жителите на света и всичко, което ще ви помогне да разберете по-дълбоко интригата. Има много за правене в света на Atomic Heart Най-важното е, че пътуването през света на Atomic е безпроблемно – без екрани за зареждане.

Има ли предмети от историята на околната среда, които да намерите?

Atomic Heart е игра, движена от историята, както Mundfish обяснява: “Разказът е основният двигател на играта. Историята е разказана както чрез средата, така и чрез огромното количество диалог между главните герои. Това включва общо разсъждение за случващото се, получаване на задачи, взаимоотношения между героите и набор от кътсцени, които ви потапят в света и събитията на играта.

Според Багратуни историята на Atomic Heart “е най-силният аспект на играта”. Що се отнася до влиянията, те са „вдъхновени от много дистопични романи от 30-те до 80-те години, от великите майстори на научната фантастика. Историята има както комедийни, така и дълбоко философски теми, драма, детектив и обрати.

Какъв е балансът между битка, история и пъзели?

Bagratuni иска да накара играчите да гадаят в Atomic Heart: „Искахме да създадем игра, която ще ви изненадва през цялото време по време на целия пасаж – да ви даде нови чувства, събития и места. Това е нещо като влакче в увеселителен парк на At first it all bright и щастлив, тогава е ужас, когато те е страх да направиш крачка, тогава, когато си по-силен и разбереш как работи всичко, играта променя темпото, тласкайки те срещу нови противници и събития.“

Искахме да направим игра, която ще ви изненадва през цялото време.


„Опитът на играча ще зависи от това, което е по-интересно за него. Някои могат да прекарат много време в отворения свят на разрушителни роботи, за да си изградят нов супер мощен пистолет. Някой ще реши да отключи всички незадължителни пъзели, където са редки и ценни очакват награди, а някои ще следват историята, без да се разсейват от битка.

Коя е любимата ви компилация/зареждане, с която да играете?

Багратуни сподели, че идеалното му оборудване е „Умения за телекинетични и полимерни бомби, меле оръжие Pashtet със специална атака Flying Blade и електропистолет“. Той предпочита да използва замразяващи амуниции за близък бой и стрелба амуниции за битка на дълги разстояния. Казвайки, че „заедно с полимерната бомба и телекинезата, това прави страхотен универсален комплект, който може да се използва динамично в битка. Можете също така да създавате различни капани за опонентите си, като създавате полимерна спирачка пред тях и им давате елементарни свойства .

„Честно казано всеки в нашия отбор играе различно, някои прокарват, други са по-предпазливи и избират стратегия с щит и контрол на врага. Но наистина ми харесва да виждам как другите играят играта по различен начин и използват страхотни комбинации от оръжия, умения и надстройки, каквито не съм виждал досега.

Надяваме се, че имате още по-задълбочено разбиране за Atomic Heart след това и всички наши IGN First функции на Atomic Heart. Ако пропуснете някоя, вижте алтернативната съветска световна история на играта или ексклузивния ни практически преглед.

Саймън Карди смята, че трябва да спрем да се опитваме да създаваме роботи, които могат да се обърнат срещу нас. Следвайте го в Twitter на @CardySimon.

Add Comment