Nintendo се обръща към спорното спиране на състезанието за фенове на Smash World Tour в дълго изявление

Nintendo сподели пространно изявление в отговор на неотдавнашни твърдения, че е казал на неофициалните организатори на Smash World Tour, че популярното състезание за фенове, включително последното първенство на Smash World Tour този месец, „вече не може да функционира“.

Smash World Tour, „международна турнирна верига, в която Ultimate и Melee състезатели могат да се класират за Smash World Tour Championships“, е описана от организаторите като „най-голямата верига за електронни спортове в света. история, за всяко игрово заглавие“. Тазгодишното събитие, което се проведе между март и ноември, интегрира 6400 събития на живо по целия свят, привличайки 325 000 присъстващи лично.

Тъй като обиколката вече приключи, тазгодишното Smash World Championships трябваше да се проведе на 9-11 декември, но организаторите обявиха във вторник (както се съобщава от Kotaku), че са „получили известие ден преди Деня на благодарността от Nintendo, че вече не можем да работим “. Поради това декемврийското първенство и цялото Smash World Tour за следващата година бяха отменени.

Защо Sony се тревожи за Call of Duty на PlayStation 6?

По време на обявяването му организаторите казаха, че действията на Nintendo означават, че ще „загуби стотици хиляди долари“. Той добави, че този ход също е донякъде изненадващ, като се има предвид, че Nintendo е протегнала ръка миналата година, „за да види дали [it was] се интересуват от работа с тях и също така от получаване на лиценз“.

За да усложнят още повече нещата, организаторите на Smash World Tour обвиниха главния изпълнителен директор на компанията за електронни спортове Panda Global, която има официален лиценз да провежда състезания на Smash Bros. както изисква Nintendo, да се опита да „саботира“ усилията си за световното турне през 2022 г. Повече за това можете да намерите в пълното изявление на SWT.

В отговор на първоначалните твърдения на организаторите, Nintendo излезе с изявление, в което призна, че „не успя да постигне споразумение със SWT за пълна верига през 2023 г.“. Той обаче отрече да е поискал отмяната на всички оставащи събития през 2022 г., включително събитието през декември Championship, „като се има предвид отрицателното въздействие върху играчите, които вече планираха да участват“.

По-късно организаторите отхвърлиха версията на Nintendo за събитията, цитирайки писмен документ, в който компанията казва, че „няма да може да лицензира Smash World Tour Championship 2022 или каквито и да било дейности на Smash World Tour през 2023 г.“. Nintendo обаче предостави на Eurogamer много по-дълго второ изявление, като допълнително подчерта, че е доволен, че тазгодишният шампионат върви по план.

„Когато информирахме SWT, че няма да разрешим техните дейности през 2022 г. или 2023 г.“, пише компанията, „ние също ги информирахме устно, че не изискваме от тях да отменят финалите през 2022 г. поради въздействието, което това би имало върху играчите. По този начин решението за отмяна на SWT 2022 беше и все още е техен собствен избор.”

Както се очакваше, организаторите издадоха още едно последващо изявление, в което написаха: „Трудно ни е да разберем защо Nintendo се свърза с нас миналата седмица, ако наистина искаха да продължим да работим. Трудно ни е да разберем защо не биха просто се свържете с нас след нашето събитие, вместо да бързате да се срещнете с нас преди празника на благодарността, само две седмици преди нашето шампионатно събитие.“

Изявлението е по-малко ясно в оспорването на твърденията на Nintendo, че е постигнато устно споразумение конкретно да позволи на декемврийския Smash World Tour Championship да продължи, вместо това се позовава на споменато по-рано обжалване, в което организаторите казват, че са попитали компанията „дали можем да продължим да управляваме предстоящото първенство и турнето през 2023 г. с „неофициалното“ взаимно разбирателство, че няма да бъдем затворени.” Към което се твърди: „Казаха ни директно, че „тези времена са свършили“.

Пълното изявление на SWT още веднъж подчертава опасенията относно поведението на Panda Global и поставя под въпрос „какво означава изявлението на Nintendo за организаторите на турнири като цяло и потенциалните последици от нелицензирани събития“. Завършва с настояването на организаторите да „стоят настрана [their] първоначално заключение на нашето първоначално изявление” и “призоваваме Nintendo да преразгледа начина, по който подхожда към Smash общността, и да преоцени отношенията си с ключовите партньори, които причиняват толкова много щети.”

Ситуацията очевидно е сложна и трудна, но се надявам, че след като Nintendo два пъти даде публично одобрение за провеждането на тазгодишния шампионат на Smash World Tour, организаторите все още могат да намерят начин да организират събитието и да затворят състезанието през 2022 г.


Ето пълното последно изявление на Nintendo:

Nintendo би искала да обясни на всички фенове на Super Smash Bros. и на заинтересованите страни предистория и обосновка за нашето решение да не лицензираме Smash World Tour (SWT) за техните бъдещи дейности.

Решението на Nintendo се основаваше единствено на нашата оценка на предложенията, представени от SWT, и нашата оценка на техните нелицензирани дейности. Това решение не беше повлияно от никоя външна страна като Panda Global. Всеки партньор, когото лицензираме, трябва да отговаря на високите стандарти, които изискваме за здравето и безопасността на нашите фенове. Също така е важно партньорът да се придържа към насоките за марка и интелектуална собственост и да се държи в съответствие с най-добрите професионални и организационни практики. Използваме същия подход за независима оценка на всички партньори. Ако открием, че партньор прави нещо неподходящо, ние ще работим, за да го коригираме.

Когато информирахме SWT, че няма да разрешим техните дейности за 2022 или 2023 г., ние също така устно им уведомихме, че не изискваме от тях да отменят финалите за 2022 г. поради въздействието, което би имало върху играчите. Така че решението да отменят SWT 2022 беше и все още е техен собствен избор.

Ние сме отворени за партньорства с други организации и ще продължим да предлагаме лицензи за големи турнири извън Panda Cup. Panda Global ще продължи да бъде ключов партньор и очакваме с нетърпение да получим предложения от други групи за турнирни лицензи. Междувременно Panda продължава да се застъпва за общността на Super Smash Bros., дори до точката, в която Panda се застъпва за други организации и турнири, които да работят с Nintendo, като The Big House и SWT организаторите в полза на най-големите Super Smash Bros. общност.

Nintendo се грижи много за феновете на Super Smash Bros. и неговата общност и се надяваме да продължим да чуваме техните страстни коментари. Ние се ангажираме да работим усилено, за да донесем радост и забавление на общността чрез турнири, като същевременно гарантираме, че ние и нашите партньори работим по позитивен и отговорен начин.

Add Comment